Καμπανία - Αξιοθέατα και όχι μόνο

Προέλευση Καμπανία

Campanian Villa
Villa at Roccamonfina - Campania IT

Tradition from Campania

Η Καμπανία είναι περιοχή της νότιας Ιταλίας με πληθυσμό 5 + εκατομμυρίων με θέα στο Τυρρηνικό πέλαγος. Πρωτεύουσα είναι η Νάπολη, μια κοσμοπολίτικη πόλη που κοιτάζει στα νησιά Ίσκα και Κάπρι - ξακουστό το τελευταίο για την κοσμική του ζωή. Στην Ίσκα από την άλλη γυρίστηκαν και ταινίες (βλέπε "Γυμνοί στον Ήλιο" του Ρενέ Κλεμάν, 1960) καθώς είναι λιγότερο θορυβώδης αλλά εξ ίσου γραφική.

Εδώ θ' ασχοληθώ με το τυρί της περιοχή που ονομάζεται "Burrata d' Oro" ένα άσπρο μαλακό τυρί με καταπληκτική υφή και γεύση πλην όμως θερμιδικό καθώς περιέχει κρέμα γάλακτος και λιπαρά 50% όπως λέει στη συσκευασία έτσι ώστε αυτά τα τυριά καθώς και όλα τα υπόλοιπα Ιταλικά - παρμεζάνα, μοτσαρέλα, ρικότα, γκοργκοντζόλα, μασκαρπόνε κ.λπ - κατά το πλείστον τους να είναι ιδιαιτέρως λιπαρά

Burrata d' Oro

Burrata d' Oro
Burrata
Burrata d' OroBurrata

Η Ιταλική παράδοση στα τυριά: Μπουράτα από την Καμπανία (Τυροκομία από το 1880)

Το Μπουράτα από την Καμπανία, είναι ένα τυπικό γαλακτοκομικό προϊόν της Ιταλικής παράδοσης. Ιδανικό για επιδόρπιο ή πρώτο πιάτο συνοδευόμενο με προσούτο ή και σε σαλάτα, η μπουράτα Καμπανίας είναι ένα φρέσκο, σε κόρδες τυρί, με μια μαλακιά υφή που θα κάνει πιο ευχάριστο κάθε πιάτο.
Αν θέλεις να το παρουσιάσεις είτε σε μπουφέ, είτε σαν ορεκτικό, οι επισκέπτες σου θα έχουν μια ευχάριστη έκπληξη. Το προϊόν αυτό από την τυροκομία Σορεντίνα συνιστά ένα τυπικό Ιταλικά τυρί από φρέσκο αγελαδινό γάλα με λαστιχωτή υφή, όμοιο με τη γνωστή Μοτσαρέλα, αλλά πιο μαλακό και γλυκό. Αρχική περιοχή παραγωγής του ήταν η περιοχή Πούλια, συνορεύουσα με την Καμπανία.

Μοιάζει με μια ζύμη που έχει πλασθεί απαλά αλλά το κύριο χαρακτηριστικό της βγαίνει μόλις την κόψεις καθώς η Μπουράτα Καμπανίας περιέχει μια κρεμώδη καρδιά στρατσιατέλας αποτέλεσμα της ανάμειξης της κρέμα γάλακτος. Μπορείς να φτιάξεις με το τυρί αυτό μια σαλάτα καπρέζε, μπρουσκέτες, και άλλα πιο σύνθετα πιάτα, στα μακαρόνια επίσης αναμεμειγμένο, για το άρωμα. Η Μπουράτα της "Γαλακτομίας Σορεντίνα", είναι ένα θρεπτικό προϊόν πηγή κάλτσιουμ (ασβέστιο), πρωτεΐνης και είναι απαλό και εύγευστο - μια εξαιρετική ιδέα για τη γεύση και πρωτεϊνούχο διατροφή. Τι περιμένεις λοιπόν να το παραγγείλεις;

Τρόποι παρασκευής - Περίληψη διαδικασίας

  • Χρησιμοποιείται φρέσκο γάλα αγελαδινό το οποίο ζεσταίνεται
  • Προστίθεται πυτιά (είδος μαγιάς) σε θερμοκρασία βρασίματος γάλακτος 38-39
  • Αφαιρείται μια μπάλα τυριού από τον ορό γάλακτος και χωρίζεται σε λωρίδς που θα μείνουν για μια μέρα στην άκρη.
  • Η εναπομείνασα μάζα τυριού κόβεται (ξεφτίζεται) ακολούθως με το χέρι, προστίθεται ομογενοποιημένη και παστεριωμένη κρέμα γάλακτος. Το τύλιγμα επιτυγχάνεται με τη χρήση των λωρίδων που αρχικά δημιουργήθηκαν.
  • Τέλος, το τυρί εμβαπτίζεται σε άλμη για λίγα λεπτά.

Προέλευση barrelsandbeyond.com / εικόνα βίλλας airbnb.gr [Διακοπές στην Καμπανία]

Close to this!

Ο περίφημος Ιταλός σκηνοθέτης Etore Scolla [Una giornata particolare] (Μια Ξεχωριστή Μέρα) με τους Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Σοφία Λόρεν, καταγόταν από την Καμπανία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φλερτάροντας τη Ζωή

Πάπια των δένδρων