Μεξικάνικη παράδοση

Μεξικάνικη παράδοση

Cinco de Mayo Mexico
Cinco de Mayo - Κιονοστοιχία

🌶 Mexican tradition

Το Μεξικό δεν φημίζεται μόνο για την κουζίνα του (βλέπε τορτίγιας, εντσιλάντας, φασόλια τσίλι κον κάρνε, μαργκερίτας, τεκίλα κ.λπ) αλλά για τις γραφικές του πολίχνες όπου η παράδοση συμβαδίζει με τη μοντέρνα διασκέδαση και το φαγητό και φυσικά, για την ιστορία του - αρχής γενομένης από τους Ίνκας και Ατζέκους πρώτους ιθαγενείς κατοίκους.

⩿ Στην καρδιά των κεντρικών ορεινών περιοχών του Μεξικού, ένα αποικιακό στολίδι φωλιάζει ανάμεσα στους λόφους του Guanajuato. Το San Miguel de Allende, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 2008, έχει γοητεύσει τους επισκέπτες με το μοναδικό μείγμα καλλιτεχνικής αίσθησης και πολιτιστικής διατήρησης. Ιδρύθηκε το 1542 από τον μοναχό Juan de San Miguel και  αυτή η πόλη διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στη διαφύλαξη του φημισμένου Silver Road, μιας ζωτικής αρτηρίας για την αποικιακή βιομηχανία εξόρυξης.

Καθώς περνούσαν οι αιώνες, το San Miguel de Allende εξελίχθηκε μέσα από διάφορες οικονομικές φάσεις - από την κτηνοτροφία και τη γεωργία, σε μια ακμάζουσα τουριστική βιομηχανία. Ωστόσο, ήταν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1940 και του 1950 που η πόλη γνώρισε μια πολιτιστική αναγέννηση, μετατρέποντας την σε έναν καλλιτεχνικό θύλακα που αιχμαλώτισε τη φαντασία των τουριστών παγκοσμίως.

Σήμερα, το San Miguel de Allende παραμένει μια απόδειξη της ανθεκτικότητας και της επανεφεύρεσης, όπου τα πλακόστρωτα δρομάκια αντηχούν με ιστορίες του παρελθόντος και οι ζωντανές πλατείες, βουίζουν με την ενέργεια της σύγχρονης δημιουργικότητας.

 Από το bing.com - Μάχη Puebla 5 Μαίου 1862, επέτειος της νίκης των Μεξικανών κατά της Β΄ Γαλλικής Αυτοκρατορίας όπου κερδίθηκε η Ανεξαρτησία της Γαλλικής (τέως του λοιπού), αποικίας του Μεξικού, κατά των Γάλλων αποικιοκρατών.

Related: Viva Zapata! ταινία του 1952, σε σκηνοθεσία Elia Kazan όπου πρωταγωνίστησε ο Marlon Brando —[Να ζήσει το Μεξικό] ταινία ντοκιμαντέρ του Sergei Eisenstein εδώ

"Viva Zapata" - Los Locos 1971


Viva Zapata - Los Locos

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Κοράκι

Η άλλη πλευρά των πραγμάτων

Ευλογημένες μυγδαλιές