Κόκκινη Αλεπού

Κόκκινη Αλεπού

Κόκκινη Αλεπού
Αλεπού που κοιμάται στο χιόνι

Red Fox

Αυτή η αλεπού παίρνει έναν υπνάκο στο χιόνι στο Abruzzo της Ιταλίας. Αλλά όταν ξυπνούν, οι κόκκινες αλεπούδες - το πιο κοινό είδος αλεπούς στον κόσμο, είναι πονηρές, γρήγορες - και στην περίπτωση των vixens, έντονα προστατευτικές για τα μικρά τους. Τα μικρά αυτού του είδους αλεπούς γεννιούνται τυφλά, κουφά, χωρίς δόντια και χωρίς την ικανότητα θερμορύθμισης δηλαδή κρυώνουν πάρα πολύ. 

Τα Vixens τρέφονται, προστατεύουν και ζεσταίνουν τα μικρά τους για μήνες. Μόλις τα μικρά είναι αρκετά μεγάλα για να επιβιώσουν μόνα τους, τα vixens επιστρέφουν σε έναν μοναχικό τρόπο ζωής (βλέπε "αλεπού της ερήμου" έτσι ονομαζόταν ο στρατηγός του Χίτλερ, Ρόμελ).

Δημοσίευση την 1η Ιανουρίου 2024 σε Bing
Η Πρωτοχρονιά είναι δημόσια αργία και εορτάζεται την πρώτη μέρα του έτους για το σύγχρονο Γρηγοριανό ημερολόγιο, καθώς και το Ιουλιανό ημερολόγιο. Στην προ-Χριστιανική Ρώμη υπό το Ιουλιανό ημερολόγιο, η ημέρα ήταν αφιερωμένη στον Ιανό, τον θεό των πυλών και ξεκινημάτων, από τον οποίο ονομάζεται και ο Ιανουάριος. Ως ημερομηνία στο Γρηγοριανό ημερολόγιο της Χριστιανοσύνης, η πρωτοχρονιά λειτουργικά σηματοδοτούσε της Εορτή της Ονομασίας και η Περιτομή του Ιησού, η οποία εξακολουθεί να εορτάζεται όπως στη Αγγλικανική και Λουθηριανή Εκκλησία.

Ελένη Δήμου - Η Αλεπού, Μουσική Λάκης Παπαδόπουλος (Ο Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ) 1995

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Κοράκι

Η άλλη πλευρά των πραγμάτων

Ευλογημένες μυγδαλιές