Λυνξ Σωσίας του η γάτα

Σωσίας της γάτας ή η γάτα είναι σωσίας του!

Λυνξ
Ευρασιατικός Λύγκας

Cat's double

Λυνξ - Ο Ευρασιατικός Λύγκας ένας μοναχικός κυνηγός

Ο Λύγκας (Lynx) ανήκει στην οικογένεια των Αιλουροειδών και είναι σαρκοφάγο. Έχει μήκος 1 ~ 1,3 μέτρα και ζυγίζει μέχρι 45 κιλά. Το τρίχωμα του είναι πυκνό και μακρύ ανάλογα με την εποχή.

Η ομοιότης της γάτας με τον λύγκα είναι προφανής! Κοιτάξτε τη γάτα σας δεν είναι πανθηράκι όπως τη λέτε, αλλά για να ακριβολογούμε, ένας μικρός λύγκας!

Είστε έτοιμοι για έναν διαγωνισμό κοιτάγματος επόμενου επιπέδου; Ο ευρασιατικός λύγκας, με γκρίζα ή στο χρώμα της σκουριάς γούνα με σκοτεινές κηλίδες σε σχέδια, είναι δύσκολο να τον δει κανείς, παρόλο που κυκλοφορεί ευρέως από την Ευρώπη, στην Κεντρική Ασία και τη Σιβηρία. 

Γνωστές για τη φευγαλέα φύση τους, αυτές οι γάτες συχνά περνούν απαρατήρητες για χρόνια στα εγγενή τους ενδιαιτήματα. Οι χαμηλές φωνές τους ακούγονται από τους άλλους λύγκες, αλλά μπορούν να ξεφύγουν από την προσοχή των ανθρώπων. Οι ευρασιατικοί λύγκες είναι κυρίως ενεργοί τη νύχτα, την αυγή και το σούρουπο, αλλά μπορούν να κυνηγήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν χρειάζεται.

Αυτοί οι μοναχικοί κυνηγοί φημίζονται για τις οξείες αισθήσεις και την αξιοσημείωτη ευκινησία τους. Στα εύκρατα δάση, έχουν έναν κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας διατηρώντας υπό έλεγχο τον αριθμό των ειδών θηραμάτων, καθώς η κύρια τροφή τους περιλαμβάνει κουνέλια, λαγούς, μαρμότες και άλλα μικρά θηλαστικά.

Από Bing com - Eurasian Lynx (Ευρωασιατικός Λύγκας) 
[Είδος πάνθηρα με την ονομασία Λύνξ. Την εποχή που δεν απαγορευόταν το κυνήγι των άγριων ζώων η γούνα του ήταν περιζήτητη και κόστιζε μια μικρή περιουσία.
Άλλα ζώα που έδιναν τη γούνα τους ήταν το Τσιντσιλά, η Αλεπού, το Βιζόν.]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Κοράκι

Η άλλη πλευρά των πραγμάτων

Ευλογημένες μυγδαλιές