Τα λάμας της Αργεντινής

Τα λάμα της Αργεντινής

Guanacos of Andes
Γκουανάκος των Άνδεων

Lamas of Argentina

Θα ρωτήσετε τι είναι τα λάμα και που είναι η Παταγονία. Ασφαλώς! Τα λάμα είναι πανάρχαιο είδος του ζωικού βασιλείου στην άγρια φύση που είναι γλυκύτατο και έχει ένα καφετί σκούρο τρίχωμα. Η Παταγονία βρίσκεται στην Αργεντινή - αυτά ως πρώτες πληροφορίες.

Η Παταγονία προσδιορίζεται ως γεωγραφική περιοχή που καταλαμβάνει το νοτιότερο τμήμα της Νότιας Αμερικής και βρίσκεται στις νότιες περιοχές της Αργεντινής και της Χιλής. Δυτικά και νότια περιλαμβάνει την οροσειρά των Άνδεων, ενώ ανατολικά τα υψίπεδα και τις πεδιάδες των αργεντινών πεδιάδων

 Θα χρειαστεί να επισκεφθείτε τα βουνά των Άνδεων (η οροσειρά των Άνδεων διατρέχει όλο το δυτικό μέρος της Λατινικής Αμερικής ως την Αργεντινή φθάνοντας στη Παταγονία) για να δείτε guanacos στην άγρια φύση. Οι γκουανάκος πιστεύεται ότι προέρχονται από τις κεντρικές πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής πριν από περίπου 40 εκατομμύρια χρόνια. Ωστόσο, σταδιακά μετανάστευσαν στη Νότια Αμερική, όπου εξημερώθηκαν γύρω στο 4.500 π.Χ., κερδίζοντας το παρατσούκλι λάμα.

Όπως φαίνεται στην άνω εικόνα, οι guanacos συχνά εντοπίζονται να περιφέρονται ελεύθεροι στο Εθνικό Πάρκο "Los Glaciares" της Αργεντινής [Πάρκο των Πάγων] εδώ, με σκούρο μαλλί κανέλας και καρτουνίστικα πρόσωπα. Χαριτωμένα όπως είναι, μπορεί να είναι λίγο αγενή: τόσο τα guanacos όσο και τα λάμα - συγγενή ζώα, υπερασπίζονται τον εαυτό τους φτύνοντας για να διεκδικήσουν την κυριαρχία μέσα στο κοπάδι ή για να κρατήσουν τους παρεμβατικούς συνομηλίκους τους μακριά. 

Μην αφήσετε αυτό να σας αποτρέψει από το να πάτε σε ένα οργανωμένο ταξίδι στην Αργεντινή, για να δείτε τα guanacos λάμα καθώς, μπορούν να γίνουν εξαιρετικοί σύντροφοι όπως και τα άλλα ζώα της άγριας φύσης!

Πηγή bing.com
Σχολιασμός εικόνας🦙 —Εντυπωσιάζει η σκούρα, βραχώδης οροσειρά των Άνδεων με τις άγριες πλαγιές καλυμένες με χιόνια. Τα γκουανάκος δεν κρύβονται να ζεσταθούν αλλά βόσκουν στα κατωφερή λιβάδια το λίγο χορταράκι που θα βρουν μες το χειμώνα περιμένοντας την άνοιξη στα οροπέδια για μια καλύτερη τροφή. Πιο μοναχικά ζώα φυσικά, μπορούν να υπάρξουν μέσα στο αχανές βασίλειο της άγριας Φύσης!

P. S. Τα λάμα ζουν επίσης στο Θιβέτ έτσι υπάρχουν δύο παρόμοια είδη λάμα: Αυτό του Θιβέτ, καθώς και της Αργεντινής —το λάμα Guanacos, της Νότιας Αμερικής

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Κοράκι

Η άλλη πλευρά των πραγμάτων

Ευλογημένες μυγδαλιές