Στα χιόνια με τις πολικές αρκούδες

Πολική Αρκούδα

Polar bear with cub
Πολική αρκούδα με τα μικρά της

Polar Bears

Οικογένεια Πολικών Αρκούδων

Στις ακτές του κόλπου Χάντσον Μπέι, (Hudson Bay) όπου η Καναδική πόλη Τσώρτσιλ στη Μανιτόμπα (Manitoba), η πολύ απομακρυσμένη αυτή περιοχή, διαθέτει πολλές εποχιακές εναλλαγές για  πεζοπορικές διαδρομές που αξίζει να ακολουθήσεις. 

Από τις φάλαινες μπελούγκα, ακτές με βόρεια φώτα να λαμπυρίζουν, ως το ναυάγιο του ατμόπλοιου Ιθάκη, και τα θαλάσσια τείχη, οι εκπλήξεις είναι ατελείωτες. Προπάντων ο τόπος αυτός είναι το θαλάσσιο καταφύγιο της πολικής αρκούδας (Polar bear) και γι' αυτό ονομάζεται πρωτεύουσα του κόσμου της πολικής αρκούδας. 

Από τον Οκτώβριο ως το Νοέμβριο μήνα, οι λευκοί αυτοί γίγαντες, διασχίζουν το μέρος αυτό περιμένοντας τα παγόβουνα όπου θα σταθούν να κυνηγήσουν φώκιες. Φόβος; Οι τουρίστες με ασφάλεια ωστόσο συρρέουν, περιμένοντας ανυπόμονα το θέαμα αυτό. Στη πόλη οι αρκούδες κάνουν τη βόλτα τους χωρίς να φοβίζουν γιατί αυτή η περιοχή είναι δική τους. 

Ωστόσο οι άνθρωποι εκεί δεν πρέπει ν' αφήνουν αφύλαχτα τα υπάρχοντα τους, να κλειδώνουν το αυτοκίνητο. Οι αρκούδες είναι περίεργες και κλέβουν ό,τι δουν. Πάντως στη πόλη Churchill του Β. Καναδά, άνθρωποι και αρκούδες ζουν εν ειρήνη.

φωτό bing.com

Στην πατρίδα της πολικής αρκούδας


Churchill Canada - Polar bears home
G
M
T
Y
Η λειτουργία ομιλίας περιορίζεται σε 200 χαρακτήρες

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Κοράκι

Η άλλη πλευρά των πραγμάτων

Ευλογημένες μυγδαλιές