Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες

Το τραγούδι των καραβίδων

Where the crawdads sing
Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες Daisy Edgar-Jones - Harris Dickinson
Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες Η Κάια μικρή στο έλος της λιμνοθάλασσαςΗ σκηνοθέτης της ταινίας Olivia Newman

Crawdads Song

Με μια εκπληκτική σκηνοθεσία και φωτογραφία, μεταφέρθηκε στην οθόνη από τη σκηνοθέτιδα Olivia Newman, το βραβευμένο βιβλίο της Delia Owens από τη ζωή της ως ερευνήτρια άγριων ζώων στην Αφρική και όχι μόνον - μια φανταστική πλην όμως με αληθινό διάκοσμο και περιγραφές ζώων και οργανισμών - θαλασσίων και δασικών ειδών, γήινων ορυκτών.

Κυρίως Θέμα

Οι καραβίδες είναι οστρακοειδή που ψαρεύονται σε ελώδη εδάφη λιμνοθαλασσών.

Εγκαταλελειμμένη από την οικογένεια της η Κάια Κλαρκ που είναι γνωστή στη πόλη Μπάρκλει Κοβ στην περιοχή της Ν. Καρολίνας των ΗΠΑ, ως το κορίτσι του έλους, ζει μόνη της έχοντας γίνει μυστηριώδης και άγρια. Αυτή είναι η ιστορία ενός κοριτσιού που μεγάλωσε στις λιμνοθάλασσες του νότου στα 1950. Όταν ο ωραίος νεαρός της πόλης βρίσκεται νεκρός όλες οι υποψίες πέφτουν πάνω της.

Στοιχεία ταινίας

Where the Crawdads Sing (2022) on IMDb
  • Τίτλος: Το τραγούδι των καραβίδων (Where the crawdads sing)
  • Σκηνοθεσία: Olivia Newman
  • Σενάριο: από το βιβλίο της Delia Owens, Lucy Alibar
  • Πρωταγωνιστούν: Daisy Edgar-Jones (Kya Clark), Taylor John-Smith (Tate Walker), Harris Dickinson (Chase Andrews), David Strathairn (Tom Milton)
  • Είδος: Ρομαντικό δράμα, μυστήριο
  • Διάρκεια: 125΄
  • Έτος: 2022
  • Τόποι γυρισμάτων: Λουιζιάνα ΗΠΑ
  • Βραβεύσεις:Υποψηφιότητα καλύτερος Βρετανός ηθοποιός Harris Dickinson, Taylor Swift, καλύτερο τραγούδι για ταινία
  • Αξιολόγηση: 💧💧💧

Λεπτομέρειες

Η Delia Owens, συγγραφεύς του βιβλίου εμφανίζεται στη σκηνή του δικαστηρίου όπου η Πάτι - μητέρα του Τσέις, καταθέτει για το κολιέ με το κοχύλι του γιου της.

Στοιχεία βιβλίου

Για χρόνια, οι φήμες για την Πιτσιρίκα του Βάλτου έδιναν κι έπαιρναν στο Μπάρκλι Κόουβ (Barcley Cove), ένα ήσυχο ψαροχώρι της Βόρειας Καρολίνας. Ο θάνατος του νεαρού Τσέις Άντριους τις έκανε να φουντώσουν ακόμη περισσότερο. Ποιος θα μπορούσε να τον είχε σκοτώσει, αν όχι εκείνο το αγριοκόριτσο που ζούσε μονάχο του στα βάθη του βάλτου;

🚤 Wild Nature
Μια λίστα ταινιών

Αλλά την Κάια δεν την είχαν καταλάβει. Ευαίσθητη και έξυπνη, είχε καταφέρει να επιβιώσει ολομόναχη, εγκαταλελειμμένη απ’ τους ανθρώπους, παρέα με τους γλάρους και μ’ όσα της δίδαξε η άμμος κι η αρμύρα. Όταν δύο νεαροί απ’ το χωριό γοητεύονται απ’ την άγρια ομορφιά της, η Κάια ανοίγεται σε μια καινούργια ζωή. Αλλά τότε συμβαίνει το αδιανόητο.

Μια ωδή στον φυσικό κόσμο και μια σπαρακτική ιστορία ενηλικίωσης, που μας υπενθυμίζει πώς τα παιδικά μας χρόνια μάς καθορίζουν για πάντα και ότι η ανθρώπινη φύση κουβαλά αρχέγονα, βίαια μυστικά, απ’ τα οποία κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει.


Taylor Swift - Carolina 2022

Η συγγραφεύς Delia Owens

Αμερικανίδα ζωολόγος και συγγραφέας. Για 23 χρόνια, έζησε σε ορισμένες από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Αφρικής, μελετώντας λιοντάρια, ελέφαντες, και άλλα ζώα. Έχει γράψει, μαζί με τον πρώην σύζυγό της, τρία βιβλία για την άγρια ζωή στην Αφρική, τα οποία έγιναν διεθνείς επιτυχίες. Έχει βραβευτεί με το John Burroughs Award for Nature Writing, ενώ άρθρα και μελέτες της έχουν δημοσιευτεί, μεταξύ άλλων, στο Nature, στο African Journal of Ecology και στο International Wildlife. Το "Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες" είναι το πρώτο της μυθοπλαστικό έργο.

👉 πηγή domabooks.gr


Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες σκην. Olivia Newman 2022

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Κοράκι

Μόνοι στο Παρίσι