Φαντασιώσεις...

Οδηγός για Ζευγάρια

Fantasmes
Monica Belucci Carole Bouquet
Οδηγός για Ζευγάρια - Εσείς τι ονειρεύστε;Monica Belucci - Carole Bouquet

Les Fantasmes

Μια Γαλλική ταινία που απροσδόκητα κάνει ένα κλικ στο νου του ανύποπτου θεατή που κάθεται να παρακολουθήσει μια κωμωδία. Γαλλική κωμωδία σκέφτεσαι και συ... Α ωραία, θα είναι διασκεδαστική! και κάθεσαι να την παρακολουθήσεις.

Φαντασιώσεις... Εσείς τι ονειρεύεστε;

Πράγματι η ταινία ήταν καλή αλλά το θέμα ήταν παρατραβηγμένο. Πρόκειται για μια σειρά σκετς με θέμα κάθε φορά ένα ζευγάρι. Το περίεργο είναι πως κάθε ζευγάρι έχει ένα πρόβλημα που αν δεν ονομαζόταν "σεξουαλικό" δεν θα 'ταν κάτι περίεργο καθώς οι πάντες αντιμετωπίζουν κάτι. Το σεξουαλικό πρόβλημα δεσπόζει στο θέμα του κάθε σκετς αλλά τι πρόβλημα; εντελώς περίεργο και ασυνήθιστο έως σοκαριστικό μπορείς να πεις... Όμως με τη μαεστρία της σκηνοθεσίας, την αρτιότητα της ηθοποιίας το επεισόδιο γίνεται αποδεκτό εντέλει - αν και λες δεν συμβαίνουν αυτά.

Στο τελευταίο πρωταγωνιστεί η πολύ καλή κωμική αλλά και ενίοτε δραματική ηθοποιός Karin Viard. Πρόκειται πάλι για σεξουαλικό πρόβλημα ενός παντρεμμένου και με παιδιά ζευγαριού όπου κυριαρχεί το τράβηγμα μιας πολύ προσωπικής ταινιούλας.

Ποιο είναι το πρόβλημα; έχει να κάνει με τις βιντεοταινίες που ανεβαίνουν στο Ίντερνετ και στη πλοκή του σκετς ανεβαίνει ένα βιντεάκι που έκανε το γύρω στο περιβάλλον του ζευγαριού και τους έκανε ρεζίλι, για το ότι τους έδειχνε σε σκηνές περιπτύξεων - λίαν ερωτικών...

Το παράδοξο έως εξωφρενικό, έχει να κάνει με τις βιντεοταινίες που ανεβαίνουν στο Ίντερνετ και στη πλοκή του σκετς ανεβαίνει κατά λάθος το βιντεάκι που έκανε ένα γύρω στο περιβάλλον του ζευγαριού κάνοντας τους ρεζίλι, για το ότι τους έδειχνε σε σκηνές περιπτύξεων - λίαν ερωτικών - μια ιδέα λοιπόν για το τι εξωφρενικά λένε τα υπόλοιπα σκετς της ταινίας "Οδηγός για Ζευγάρια" ελληνικός τίτλος, γαλλικός Les Fantasmes (Φαντασιώσεις)... 

Αλλά φυσικά πρόκειται για κωμικές καταστάσεις για να δείξουν - καθ' υπερβολήν βέβαια, το ανικανοποίητο στις σχέσεις. Οι σκηνοθέτες και σεναριογράφοι Φενκινός θέλησαν να φτάσουν στα όρια του σουρεαλισμού με σκοπό τον υπερβούν (πρακτική που ακολούθησε ο Ιταλός σκηνοθέτης Μάρκο Φερέρι /Το Μεγάλο Φαγοπότι, (La Grande Bouffe) 1973) - με μόνα στοιχεία τις πραγματικές καταστάσεις που βιώνουν τα ζευγάρια χωρίς να τα υπερβαίνουν μέσα στη πραγματική ζωή - εδώ γι' αυτό το σκοπό βρίσκονται οι σκηνοθέτες κι αυτό που έχουν στο μυαλό τους.

💬 Ατού της ταινίας το ευρύ επιτελείο γνωστών ηθοποιών, λιγότερο ατού έως ασύμβατοι οι τίτλοι των σκετς με ονομασίες από την ελληνική ετυμολογία.

Στοιχεία Ταινίας

Fantasies (2021) on IMDb
  • Τίτλος: Οδηγός για ζευγάρια Les Fantasmes
  • Σκηνοθεσία: David & Stéphane Foenkinos
  • Πρωταγωνιστούν: Καρίν Βιάρ, Μόνικα Μπελούτσι, Καρόλ Μπουκέ, Ντενίς Πονταλυντές
  • Είδος: Σπονδυλωτή κωμωδία
  • ΄Ετος: 2021
  • Αξιολόγηση: 💧💧

Karin Viard: (105 ταινίες) Γαλλίδα ηθοποιός, με διακρίσεις στους ρόλους της σε ταινίες - συνήθως κωμικού χαρακτήρα. Υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής στο φεστιβάλ Κανών το 2003. Στη ταινία έπαιξε ως Λιλί Μισέλ στο τελευταίο σκετς με τίτλο Ανταγωνιστοφιλία

... και λίγη γαλλική Ετυμολογία: Fantasmes=φαντασιώσεις, phantomes=φαντάσματα


Les Fantasmes 2021 - Monica Belucci Carole Bouquet

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Κοράκι

Η άλλη πλευρά των πραγμάτων

Ευλογημένες μυγδαλιές