Ολυμπιακό παιχνίδι

Ολυμπιακά Όνειρα

Nick Kroll, Alexi Pappas Seoul OlympicsΟλυμπιακά Όνειρα 2019

Μια πολύ ωραία ταινία σχετικά με τους Ολυμπιακούς αγώνες στη Σεούλ. Ένα θέμα προσφιλές στην Ελλάδα καθώς έγιναν και εδώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες με μεγάλη επιτυχία - άλλο αν κόστισαν υπερβολικά και ήταν μία αιτία της χρεοκοπίας της χώρας! Η ζωή των αθλητών στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού χωριού περιγραφομένη με λεπτομέρειες και διακριτικότητα, με έκδηλο χιούμορ σε πολλές διακυμάνσεις της ιστορίας.

Υπόθεση

Στη Σεούλ - στη Κορέα, βρίσκεται η Πένελοπ, αθλήτρια του σκι για να λάβει μέρος στους Ολυμπιακού Αγώνες του 2017. Εκεί γνωρίζεται με τον Έζρα, εθελοντή Αμερικανό γιατρό οδοντίατρο και μια σχέση αναπτύσσεται μέσα στο Ολυμπιακό χωριό διστακτικά από την πλευρά του, παρορμητικά από την πλευρά της, που θα λήξει μόλις λήξουν και οι αγώνες γιατί εκείνη θα γυρίσει στη Νέα Ζηλανδία απ' όπου προέρχεται. Θα συναντηθούν μετά από τέσσερα χρόνια, λένε αποχαιρετώντας ο ένας την άλλη στο λεωφορείο για το αεροδρόμιο της Σεούλ απ' όπου εκείνη θα φύγει.

Κριτική

Μια ταινία λεπτών αποχρώσεων πάνω στις σχέσεις, αλλά και στα όνειρα που κάνει κανείς για τη ζωή του. Η φωτογραφία των εγκαταστάσεων στη Σεούλ - αληθινά μέρη την εποχή των αγώνων, η ηθοποιία, οι διάλογοι του σεναρίου λειτουργούν για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου αισθητικού συνόλου. Μια ταινία που παρακολουθιέται με ενδιαφέρον λόγω του ανεπιτήδευτου και ειλικρινούς κινηματογραφικού στυλ.

Olympic Dreams

Olympic Dreams (2019) on IMDb
  • Τίτλος: Ολυμπιακά όνειρα (Olympic Dreams)
  • Σκηνοθεσία: Jeremy Teicher
  • Πρωταγωνιστούν: Nick Kroll, Alexi Pappas, Gus Kenworthy
  • Διάρκεια: 85΄
  • Έτος: 2019
  • Είδος: Αισθηματική, Αθλητική
  • Τιμητικές διακρίσεις: Διεθνές Φεστιβάλ Denver US 2019 - Εύφημη Μνεία: Jeremy Teicher, Υποψηφιότητα Βραβείο Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Jeremy Teicher
  • Αξιολόγηση: 💛💛

Olympic Dreams 2019

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Κοράκι

Η άλλη πλευρά των πραγμάτων

Ευλογημένες μυγδαλιές