Εξερευνητής του Ωκεανού

Steve Irwin - Εις μνήμην, από την Google
Stephen (Steve) Irwin - The Crocodile Hunter (1962 - 2006) Σήμερα 22 Φεβρουαρίου τιμάται η μνήμη από τη Google, για τη συμπλήρωση 57 χρόνων από τη γέννηση του Αυστραλιανού φυσιοδίφη - εξερευνητή των ωκεανών και της άγριας φύσης, Steve Irwin. Ο Στηβ χτυπήθηκε σε μια κατάδυση του από ένα σαλάχι που του διαπέρασε το στήθος με τη μυτερή του ουρά. Προσπάθησε να βγάλει τη σκληρή άκρη από το στήθος του, κι αυτό συνέτεινε στον ακαριαίο θάνατο του καθώς η τρύπα αιμορραγούσε χωρίς καμία περίπτωση πλέον να σωθεί.

Ο Στηβ είχε πάει σε κατάδυση για την εξερεύνηση σημείου στον Κοραλιογενή ύφαλο του ωκεανού για ταινία ντοκυμαντέρ, στην Αυστραλία, όταν βρήκε φριχτό θάνατο από ένα σαλάχι. Όταν η γυναίκα του Τέρι το έμαθε δεν μπορούσε να συνέλθει απ' το φοβερό νέο. Ζούσαν αγαπημένοι παρουσιάζοντας μαζί πολλά σόου όταν στις 4 Σεπτεμβρίου - σε ηλικία 44 χρόνων χτυπήθηκε θανάσιμα απ' το σαλάχι. Ως το 2000 είχαν πεθάνει 35 άνθρωποι σε παρόμοιες εξερευνήσεις.

Ο Στηβ Άιρβιν σε όλη του τη ζωή υπήρξε άφοβος. Μπορούσε να πλησιάσει όλα τα άγρια ζώα. Μόνο στη Ζάμπια τηςΑφρικής που είχε πάει, δεν πλησίασε σε κοπάδι ιπποποτάμων - καθώς αυτοί είναι ιδιαίτερα επίφοβοι για τον άνθρωπο "περισσότεοο απ' τους κροκόδειλους" καθώς ανέφερε ο ίδιος, όταν ρωτήθηκε.
Η Google τιμά τον φυσιοδίφη αλλά και πρόσωπο της TV - γνωστός ως Κροκοδειλάκιας (Crocodile Hunter) αλλά και ως επικεφαλής ντοκυμαντέρ του Animal Planet, Steve Irwin με ένα doodle σε διαφάνειες, σήμερα 22 Φεβρουαρίου,τιμώντας τη μνήμη του, υπενθυμίζοντας τον απροσδόκητο και φριχτό θάνατο του, πριν 13 χρόνια, στις 4 Σεπτεμβρίου 2006.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες

Το Κοράκι

Μόνοι στο Παρίσι