Ημέρα Παιδιού

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού - Doodle - Παναμάς 2013
Η τιμά Google κι αυτή την παγκόσμια ημέρα παιδιού (20 Νοεμβρίου) με ένα σχετικό με τα παιδιά Doodle. Στην αρχική σελίδα αναζήτησης, εμφανίζει σήμερα ένα όμορφο, πολύχρωμα Doodle με μικρά παιδιά.

Δυστυχώς η βία κατά των παιδιών ολοένα αυξάνεται. Παιδιά βρίσκουν βοήθεια και από την Κιβωτό της Δόμνας Βιζβιζή (μια οργάνωση για την πνευματική ανάπτυξη που εδρεύει στην Κομοτηνή της Θράκης με πολλούς στόχους, ακόμη και την παροχή βοήθειας σε άπορα, εγκαταλελειμμένα, αναξιοπαθούντα παιδιά.

Θα έλεγε κανείς πως σήμερα είναι ένα Κρυφό Σχολειό με αποστολή την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας σε άτομα που βρίσκονται στην ανάγκη επείγουσας κατάστασης, αλλά και σε όλο τον πληθυσμό που ζητάει να μάθει, να απασχοληθεί, να πλουτίσει τη ζωή του με κάτι εποικοδομητικότερο.
Η Κιβωτός είναι έργο της δασκάλας του Δερείου Χαράς Νικοπούλου και του συζύγου της Γιάννη Φριτζαλά που σκοπό έχουν την επέκταση των δραστηριοτήτων της Κιβωτού με τη δημιουργία Στέγης για άπορα, κακοποιημένα, αναξιοπαθούντα παιδιά, με την αρρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στην Αθήνα από την άλλη, μαθητές από όλη την Ελλάδα, σχολεία, αλλά και προσωπικότητες με σημαντική συμβολή στην προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών στη χώρα μας και τον κόσμο βραβεύθηκαν σήμερα από την UNICEF με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού, που εορτάζεται στις 20 Νοεμβρίου.
Η Στοά του Βιβλίου, όπου έγινε η απονομή των Βραβείων UNICEF 2013, γέμισε έργα και ζωγραφιές των παιδιών που πραγματεύονται θέματα όπως η βία, η φτώχεια, οι διακρίσεις και ο ρατσισμός.

«Σήμερα είναι μία ξεχωριστή ημέρα, στην οποία κλείνει μία δεκαπενταετία που το ελληνικό τμήμα της UNICEF δραστηριοποιείται, αναδεικνύοντας τα δικαιώματα των παιδιών» δήλωσε ο πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της UNICEF, κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, κάνοντας συγχρόνως αναφορά στην πολύ καλή συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.
Δυο προσωπικότητες που με τη δράση τους συνετέλεσαν σημαντικά στην καταπολέμηση της βίας και των διακρίσεων και στην προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών βραβεύθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης. Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έλαβε το βραβείο για το σπουδαίο έργο της Εκκλησίας, ενώ ο καθηγητής της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης, γνωστός και ως «γιατρός των φτωχών», κ. Αυξέντιος Καλαγκός, για τις δωρεάν σωτήριες επεμβάσεις του σε χιλιάδες άπορα παιδιά σε όλον τον κόσμο.

Πηγή, Β΄μέρους κειμένου (Unicef) / Doodle αρχική πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις