Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σκιερή Συγκομιδή

Β. Εύβοια - Ιστιαία
Συγκομιδή Σύκων στην Εύβοια
Κτήμα με Συκιές την Άνοιξη
Λουλούδια του Αγρού Μαργαρίτες
Στις καταπράσινες πλαγιές των λόφων της Εύβοιας στην περιοχή που ονομάζεται Ιστιαία, δίπλα στην Ηπειρωτική Ελλάδα - εκεί όπου το εύφορο έδαφος και η δύναμη του ήλιου δίνουν όλο το χρόνο ζωή σε αρωματικά βότανα και άγρια λουλούδια - έδαφος όπου βασικά ευδοκιμούν οι ελιές και τα σύκα - προϊόντα που μαζί με τα καρύδια, τα ρόδια, τα αχλάδια, τα σταφύλια, τα αμύγδαλα αποτελούν βασικά συστατικά της Μεσογειακής διατροφής.
Στο κτήμα οι οπωρώνες καλλιεργούνται με βιολογικές μεθόδους - μέθοδοι που σέβονται το έδαφος και τα δένδρα μένοντας πιστές στις παλιές συνταγές και μεθόδους.
  • Τα ξερά σύκα είναι πλούσια σε διαιτητικές ίνες, αντιοξειδωτικά, ασβέστιο, σίδηρο και κάλιο εμπεριέχοντας τις βιταμίνες Α, Β1, Β2 και ως αποτέλεσμα επιδρούν θετικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενισχύουν τον μεταβολισμό, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών και διαβητικών διαταραχών, ενισχύουν τη λειτουργία του εντέρου, μειώνουν το ρίσκο της οστεοπόρωσης, ενδυναμώνουν την ενέργεια του οργανισμού.
  • Τα ρόδια μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιακά επεισόδια, καρκίνου, μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης, αποτρέπουν τη διάρροια, ελέγχουν το επίπεδο του βάρους, μάχονται κατά της γήρανσης των κυττάρων.
  • Τα καρύδια είναι κατ' εξοχήν πηγή φυσικών σαγχάρων (χωρίς βλαβερή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή τεύτλα) που προάγουν την ενέργεια και ρυθμίζουν το σάγχαρο στο αίμα.
Η φάρμα Νόρμαν έχει τις εγκαταστάεις της στην εύφορη αυτή περιοχή και δραστηριοποιείται στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων μεγάλης διατροφικής αξίας, με κύριο βάρος στις συκιές απ' όπου παράγονται τα περίφημα σύκα Ευβοίας - πρώτη ύλη για ξηρές συσκευασίες και ενεργειακές μπάρες.

Κείμενο, Φωτο Αρχική πηγή Norman Farm, Ιστιαία Ευβοίας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πυθαγόρας ο Γιος της Σιωπής

Benigno Morilla / Εκδόσεις Λιβάνης

Το εκπληκτικό αυτό βιβλίο του Benigno Morilla μας εισάγει με τον καλύτερο τρόπο τόσο στη φιλοσοφία του Πυθαγόρα όσο και στην αξία της "Σιωπής". Μέσα από μια ευρηματικότατη μυθιστορηματική αφήγηση, ο αναγνώστης εισχωρεί στα άδυτα της φιλοσοφίας και του έργου ενός ανθρώπου που, παρ' όλο που σήμερα είναι ευρέως γνωστός για τη συμβολή του στον κλάδο των μαθηματικών, στην πραγματικότητα έχει να παρουσιάσει ένα ακόμα πιο θαυμαστό έργο στον τομέα της φιλοσοφίας και του μυστικισμού.

Μέσα σε αυτές τις σελίδες θα διαβάσουμε για τη φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από τους αριθμούς, για τη σημασία της διατροφής, για το θάνατο και πολλά άλλα εξαιρετικά ενδιαφέροντα φιλοσοφικά στοιχεία... με αποκορύφωμα τη σημασία της ίδιας της Σιωπής.
Ο Mπενίνιο Mορίγια γεννήθηκε στο Παρίσι το 1950. Σπούδασε Kαλές Tέχνες στην Aκαδημία του Σαν Φερνάντο, στη Mαδρίτη. Πολύ σύντομα, έδειξε ενδιαφέρον για την ανατολική φιλοσοφία μα και τις ετερόδοξες σχολές της Δύσης κα…

Προσεχώς Χιόνι

Σε λίγο θα 'χουμε χειμώνα. Εμείς χιόνι δεν βλέπουμε αλλά το χιόνι υπάρχει..

Ω Βενετία!

Ω Βενετία! Ω! Βενετία, πόλις από χρυσάφι κι από σμάλτο
κορόνα στη λαμπρότητα της Αδριατικής
Μέγα Κανάλι, Γέφυρα των Στεναγμών, Ριάλτο

Ώ θύμηση ανεξάληπτη μιας εκθαμβωτικής νύχτας,
που περπάτησα στη μυθική πλατεία
του Αγίου Μάρκου,
μπρός εις το παλάτι των Δουκών
ακούοντας να σφυρηλατούν τις ώρες μία μία
τα χάλκινα ομοιώματα των δύο στρατιωτών.

πόσο πλάγι σου φαίνονται, μικρά και χωρίς βάθος
τα αισθήματα που μας κρατούν ακόμη εδώ στη γή
εφήμερoς η λύπη μας, αταίριαστο το πάθος
Ώ! αιώνια παράδοση του κάλους και πηγή!

Κώστας Καρυωτάκης Συλλογή Ο πόνος του ανθρώπου και των πραγμάτων
περισσότερα