Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πυθαγόρας ο Γιος της Σιωπής

Benigno Morilla / Εκδόσεις Λιβάνης

Το εκπληκτικό αυτό βιβλίο του Benigno Morilla μας εισάγει με τον καλύτερο τρόπο τόσο στη φιλοσοφία του Πυθαγόρα όσο και στην αξία της "Σιωπής". Μέσα από μια ευρηματικότατη μυθιστορηματική αφήγηση, ο αναγνώστης εισχωρεί στα άδυτα της φιλοσοφίας και του έργου ενός ανθρώπου που, παρ' όλο που σήμερα είναι ευρέως γνωστός για τη συμβολή του στον κλάδο των μαθηματικών, στην πραγματικότητα έχει να παρουσιάσει ένα ακόμα πιο θαυμαστό έργο στον τομέα της φιλοσοφίας και του μυστικισμού.

Μέσα σε αυτές τις σελίδες θα διαβάσουμε για τη φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από τους αριθμούς, για τη σημασία της διατροφής, για το θάνατο και πολλά άλλα εξαιρετικά ενδιαφέροντα φιλοσοφικά στοιχεία... με αποκορύφωμα τη σημασία της ίδιας της Σιωπής.
Ο Mπενίνιο Mορίγια γεννήθηκε στο Παρίσι το 1950. Σπούδασε Kαλές Tέχνες στην Aκαδημία του Σαν Φερνάντο, στη Mαδρίτη. Πολύ σύντομα, έδειξε ενδιαφέρον για την ανατολική φιλοσοφία μα και τις ετερόδοξες σχολές της Δύσης και εξελίχθηκε σε αναγνωρισμένο ερευνητή και εκλαϊκευτή της αρχαίας σοφίας, ενώ επιπλέον έλαβε την εκπαίδευση του ψυχοθεραπευτή. Πλήθος σεμιναρίων, ομιλιών, άρθρων και εκδόσεων σηματοδοτούν την εικοσαετή και πλέον πορεία του. Eίναι συγγραφέας των βιβλίων H Tρέλα της Ύπαρξης (La locura de existir), το οποίο έγραψε σε συνεργασία με το γιατρό Ramόn Carballo, Kλειδιά για την Πνευματική και τη Συναισθηματική Iσορροπία (Claves para el equilibrio mental y emocional), Σκέψου Kαλά και θα Πετύχεις: Bασικά Λάθη του Mυαλού (Piensa bien y acertaras: errores basicos de la mente), Aιώνιες Διδασκαλίες για Δύσκολους Kαιρούς (Ensenanzas eternas para tiempos difίciles), το οποίο έγραψε σε συνεργασία με τον Ramiro Calle, και H Aξία του να Eίναι Kανείς Άντρας: H Kρυφή Iστορία του Aνδρισμού (El valor de ser hombre: historia oculta de la masculinidad). online order

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προσεχώς Χιόνι

Σε λίγο θα 'χουμε χειμώνα. Εμείς χιόνι δεν βλέπουμε αλλά το χιόνι υπάρχει..

Ω Βενετία!

Ω Βενετία! Ω! Βενετία, πόλις από χρυσάφι κι από σμάλτο
κορόνα στη λαμπρότητα της Αδριατικής
Μέγα Κανάλι, Γέφυρα των Στεναγμών, Ριάλτο

Ώ θύμηση ανεξάληπτη μιας εκθαμβωτικής νύχτας,
που περπάτησα στη μυθική πλατεία
του Αγίου Μάρκου,
μπρός εις το παλάτι των Δουκών
ακούοντας να σφυρηλατούν τις ώρες μία μία
τα χάλκινα ομοιώματα των δύο στρατιωτών.

πόσο πλάγι σου φαίνονται, μικρά και χωρίς βάθος
τα αισθήματα που μας κρατούν ακόμη εδώ στη γή
εφήμερoς η λύπη μας, αταίριαστο το πάθος
Ώ! αιώνια παράδοση του κάλους και πηγή!

Κώστας Καρυωτάκης Συλλογή Ο πόνος του ανθρώπου και των πραγμάτων
περισσότερα