Πυθαγόρας ο Γιος της Σιωπής

Benigno Morilla / Εκδόσεις Λιβάνης
Πυθαγόρας ο γιος της Σιωπής
Ο γιος της Σιωπής

Ο σοφός δείχνει συμπόνοια για την απατηλή φύση του κόσμου και για την πλάνη που αυτή επιφέρει στους ανθρώπους

Το εκπληκτικό αυτό βιβλίο του Benigno Morilla μας εισάγει με τον καλύτερο τρόπο τόσο στη φιλοσοφία του Πυθαγόρα όσο και στην αξία της "Σιωπής". Μέσα από μια ευρηματικότατη μυθιστορηματική αφήγηση, ο αναγνώστης εισχωρεί στα άδυτα της φιλοσοφίας και του έργου ενός ανθρώπου που, παρ' όλο που σήμερα είναι ευρέως γνωστός για τη συμβολή του στον κλάδο των μαθηματικών, στην πραγματικότητα έχει να παρουσιάσει ένα ακόμα πιο θαυμαστό έργο στον τομέα της φιλοσοφίας και του μυστικισμού.

Μέσα σε αυτές τις σελίδες θα διαβάσουμε για τη φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από τους αριθμούς, για τη σημασία της διατροφής, για το θάνατο και πολλά άλλα εξαιρετικά ενδιαφέροντα φιλοσοφικά στοιχεία... με αποκορύφωμα τη σημασία της ίδιας της Σιωπής.

Benigno Morilla

Ο Μπενίνιο Μορίγια γεννήθηκε στο Παρίσι το 1950. Σπούδασε Καλές Τέχνες στην Ακαδημία του Σαν Φερνάντο, στη Μαδρίτη. Πολύ σύντομα, έδειξε ενδιαφέρον για την ανατολική φιλοσοφία μα και τις ετερόδοξες σχολές της Δύσης και εξελίχθηκε σε αναγνωρισμένο ερευνητή και εκλαϊκευτή της αρχαίας σοφίας, ενώ επιπλέον έλαβε την εκπαίδευση του ψυχοθεραπευτή. Πλήθος σεμιναρίων, ομιλιών, άρθρων και εκδόσεων σηματοδοτούν την εικοσαετή και πλέον πορεία του.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων 

  • Η Τρέλα της Ύπαρξης (La locura de existir), το οποίο έγραψε σε συνεργασία με το γιατρό Ramόn Carballo
  • Κλειδιά για την Πνευματική και τη Συναισθηματική Ισορροπία (Claves para el equilibrio mental y emocional)
  • Σκέψου Καλά και θα Πετύχεις: Βασικά Λάθη του Μυαλού (Piensa bien y acertaras: errores basicos de la mente)
  • Αιώνιες Διδασκαλίες για Δύσκολους Καιρούς (Ensenanzas eternas para tiempos difίciles), το οποίο έγραψε σε συνεργασία με τον Ramiro Calle
  • H Αξία του να Είναι Kανείς Άνδρας: Η Κρυφή Ιστορία του Ανδρισμού (El valor de ser hombre: historia oculta de la masculinidad).

Περί του βιβλίου εκτενέστερα

Ο θάνατος υποθέτει την οριστική παύση της δραστηριότητας του σώματος, που είναι η πρώτη εστία μας στον κόσμο, όμως δεν είναι σε θέση να εξοντώσει το βαθύτερο ον το οποίο κατοικεί σε αυτό. Ο πυρήνας αυτού που υπήρξε κάθε άνθρωπος ξεδιπλώνεται με το θάνατο του σώματος, με τον ίδιο τρόπο που κάθε νύχτα ο νους ξεδιπλώνεται στον κόσμο των ονείρων.

Αυτός ο πυρήνας της πραγματικής φύσης κάθε ανθρώπου αντιπροσωπεύει την ουσία του, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι εντυπώσεις από εμπειρίες συσσωρευμένες στη διάρκεια πολλών ζωών".

👈 online order

Πυθαγόρας

Εκτός από θεμελιωτής του διασημότερου μαθηματικού θεωρήματος, ο "Πυθαγόρας ο Σάμιος" ο εκ των 7 σοφών της Αρχαιότητας, ήταν ένας μυστικιστής που αναζήτησε τη γνώση μέσα από πολλές οδούς. Ταξίδεψε σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο, αναζητώντας μια ικανοποιητική απάντηση στο ζήτημα της ύπαρξης, και δημιούργησε μια κοινότητα συνεχιστών της σκέψης του στο Νότο της Ιταλίας, με στόχο την πρακτική εφαρμογή των ιδεών του στην κοινωνία και την πολιτεία.

Τις δύσκολες ώρες πριν από το θάνατό του, ο φιλόσοφος κάνει μια ανασκόπηση της ζωής του συζητώντας με τον Άμσετ, έναν από τους γιους του θεού Ώρου και Φύλακα του Θανάτου, συνθέτοντας τη μουσική ενός πνεύματος που ήθελε να αγκαλιάσει το φως και το σύμπαν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες

Το Κοράκι

Μόνοι στο Παρίσι